Badania mikrobiologiczne żywności i wymazów

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
1 lutego 2016

Kierownik Pracowni Mikrobiologii Żywności i Kosmetyków - mgr Dorota Beczek-Koćwin
tel: 32 351 23 00 w. 203;
e-mail: dl-zm@wsse.katowice.pl

Przyjmowanie próbek

  • Próbki do badania przyjmowane są codziennie od godz. 730 do godz. 1500  po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.
  • Próbki środków spożywczych nietrwałych mikrobiologicznie powinny być dostarczone w możliwie najkrótszym czasie od momentu pobrania w warunkach:
    -  produkty mrożone w temperaturze < - 18°C;
    -  inne produkty nietrwałe w temperaturze od +1°C do +8°C.
  • Minimalna masa próbki przeznaczonej do badań mikrobiologicznych powinna wynosić ok. 200 g.